Schouwen-Duiveland Zeeland

foto schouwen-duiveland ZeelandSchouwen-Duiveland is het meest noordelijke eiland van de provincie Zeeland. Hier vind je kilometers aan lange, prachtige brede zandstranden en aangrenzend een uniek duingebied. Ook het grootste bos van Zeeland, Boswachterij Westenschouwen, vind je op Schouwen-Duiveland. Het ligt vlak achter het prachtige duingebied van Schouwen-Duiveland.
Kenmerken Schouwen-Duiveland

Omdat het Schouwen-Duiveland als eiland lange tijd een relatief geïsoleerd bestaan heeft geleid, is de eigen identiteit van het eiland goed behouden gebleven. Op het eiland vind je geen grote industrieën en ook geen grote steden. Het platteland kent nog de rust en de ruimte die het eeuwen lang gekenmerkt heeft. Het mooi polderlandschap wordt afgewisseld met pittoreske dorpen en stadjes zoals de bekende badplaatsen Renesse, de gezellige familiebadplaats Burgh-Haamstede en Zierikzee en het gezellige Brouwershaven.

Het eiland (= Gemeente) Schouwen-Duiveland telt 34.000 inwoners. Gemeente Schouwen-Duiveland is geheel omringd door water. De gemeente Schouwen-Duiveland bestaat zelfs uit meer wateroppervlak (25.791 ha) dan grondoppervlak (23.103 ha).

Schouwen-Duiveland telt 2 steden: Zierikzee en het kleine Brouwershaven. Brouwershaven was in de 16de eeuw al een smalstad. Een smalstad had wel stadsrechten, maar geen zitting in de Staten van Zeeland. Schouwen-Duiveland omvat 9 buurtschappen en de 16 dorpen: Bruinisse, Burgh, Dreischor, Ellemeet, Haamstede, Kerkwerve, Nieuwerkerk, Noordgouwe, Noordwelle, Oosterland, Ouwerkerk, Renesse, Scharendijke, Serooskerke, Sirjansland, Zonnemaire.

Paradijs voor watersporters

Schouwen-Duiveland biedt door de aanwezigheid van het vele water voor de watersportliefhebbers een keur aan mogelijkheden zoals zwemmen, zeilen, varen, kitesurfen, surfen, bodyboarden en zeevissen of duiken in de Oosterschelde of het Grevelingenmeer. Verder tref je hier ook enkele jachthavens voor pleziervaart.

Bekijk de beste aanbiedingen en last minutes van:

Vakantieparken Veluwe Landal Greenparks Vakantieparken Veluwe Roompot hogenboom vakantieparken Veluwe centre-parcs vakantieparken foto molecaten vakantieparken veluwe

 
© VakantieZeeland.tv – Vakantie Zeeland | Schouwen-Duiveland